Μελιτζάνες κοκκινιστές

Μελιτζάνες κοκκινιστές

Οι μελιτζάνες έχουν πολύ καλή αντιοξειδωτική ικανότητα καθώς και φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στον κορεσμό και στην καλύτερη διαχείριση του σακχάρου. Oι κοκκινιστές μελιτζάνες μπορούν να γίνουν ένα συνοδευτικό με κρέας ή ψάρι καθώς και να αποτελέσουν ένα ελαφρύ βραδινό συνδυάζοντας με κάποια πηγή πρωτεΐνης. Αποτελεί επίσης μία επιλογή για την ημέρα λαδερού στο εβδομαδιαίο μενού.

Υλικά:
  • 4-5 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 1 ματσάκι μαιντανό
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 μπαλάκια μπαχαρικά
  • 3 ανθάκια γαρύφαλλο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαο
Εκτέλεση:
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με το λάδι μας.
  • Προσθέτουμε τις μελιτζάνες αφού τις έχουμε κόψει σε φέτες.
  • Αφού τσιγαριστούν λίγο και αυτές ρίχνουμε όλα τα αρωματικά και τα μπαχάρια.
  • Βάζουμε και τη σάλτσα και αφού ανακατέψουμε μια-δύο φορές χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό με κλειστό καπάκι να σιγοβράσει.
  • Νερό προσθέτουμε μόνο αν χρειαστεί, θέλουμε το φαγητό να χυλώσει.

Πηγή συνταγής: Cookies

Πηγή εικόνας: pexels.com