Διατροφή στην Πράξη

Διατροφή στην πράξη…

Η διατροφή μας, ισορροπημένη, φυσιολογική ή και αφύσικη,

 • είναι μια ανάγκη – και μάλιστα από τις βασικές
 • είναι μια συνήθεια που ξεκίνησε στο χθές,
 • είναι μια συμπεριφορά του σήμερα
 • είναι ένας τρόπος ζωής

που διαμορφώνει το σώμα μας από τα πρώτα χρόνια της ζωής.Οι περισσότεροι μπορεί να έχουμε συνδέσει τη διατροφή ή και την δίαιτα μόνο με την απώλεια βάρους και το αδυνάτισμα. Για εμάς η διατροφή είναι ευεξία!  Αυτή είναι που…

 • Μας εξασφαλίζει τη μέγιστη σωματική και νοητική ανάπτυξη και ευεξία.
 • Συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.
 • Μας φέρνει κοντά, γύρω από ένα τραπέζι για να μοιραστούμε γεύσεις και όχι μόνο.
 • Χαρίζει απόλαυση και ευχαρίστηση μέσα από διαφορετικές γεύσεις, υφές και μυρωδιές.
 • Φροντίζει τον οργανισμό μας εσωτερικά και εξωτερικά και…
 • Προαστατεύει από την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών σε συνεργασία και με την σωματική δραστηριότητα.
 • Παράλληλα, και για όσους γυμνάζονται, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ζωντάνια, την αντοχή και την δύναμη κατά τη διάρκεια ενός προπονητικού προγράμματος.
Σημάδια πώς ήρθε η ώρα να δώσουμε σημασία στην διατροφή μας…!

Πολλές φορές το σώμα, μας στέλνει μήνυμα ότι κάποιες συνήθειες «δεν μας πάνε». Κι αυτό γιατί δημιουργούν περισσότερα προβλήματα παρά ευκολίες. Τα μηνύματα αυτά μπορεί να είναι άλλοτε κάποια παραπάνω κιλά. Κάποτε γαστρεντερολογικές ενοχλήσεις και ορισμένες φορές αυξημένοι δείκτες όπως η γλυκόζη στο αίμα μας (το γνωστό ζάχαρο), η χοληστερόλη, η αρτηριακή πίεση (υπέρταση), κοκ. Άλλοτε, η καθημερινότητά μας αλλάζει και μαζί της αλλάζουν και οι καθημερινές μας συνήθειες.  Με τέτοιο τρόπο, μάλιστα, που βγαίνουμε εκτός προγράμματος και δυσκολευόμαστε να ακολουθήσουμε έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής! Όταν ξαφνικά μένεις μόνος και πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου με βάσει όσα θυμάσαι ή και όχι. Όταν αλλάζεις δουλειά άρα και τρόπο ζωής. ‘Οταν άνθρωποι μπαίνουν ή και βγαίνουν από τη ζωή σου (μια συγκατοίκηση, ένα παιδί, μια απώλεια)… Τότε έρχεται η στιγμή που χρειάζεται να προσαρμοστείς και να βρεις νέες ισορροπίες και διατροφικές. Καλείσαι να συνδυάσεις τις καθημερινές ασχολίες, το χρόνο, την πληθώρα των τροφίμων ή ακόμη και τις ανάγκες που έχουν διαφορετικοί άνθρωποι που μένουν κοντά σου.


Διατροφή για εμάς σημαίνει πράξη!

Είναι κάθε μικρό βήμα και προσαρμογή της καθημερινότητάς μας. Για να βελτιώσουμε τον τρόπο που τρώμε, χωρίς να στερηθούμε την απόλαυση που σημαίνει το φαγητό. Είναι γνώση. Γιατί δεν αρκεί να πράτεις για να βελτιώσεις τη διατροφή σου. ‘Εχει σημασία να γνωρίζεις και να αντιλαμβάνεσαι τι αλλαγή επιφέρει κάθε πράξη στο σώμα σου. Να αναζητάς και να βρίσκεις γιατί είναι σημαντική η όποια βελτίωση για εσένα. Είναι ευχαρίστηση. Γιατί κάθε τι που βελτιώνει κάποιος στη διατροφή του και κάθε τι που μαθαίνει έχει νόημα για αυτόν όταν του αρέσει και το χαίρεται!     Είναι οργάνωση και τρόπος ζωής, καθώς κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε προγράμματος διατροφής καλούμαστε να οργανώσουμε τις συνήθειές μας σύμφωνα με την καθημερινότητα του καθένα και το αντίστροφο.κάθε μικρό βήμα 60%
γνώση 70%
ευχαρίστηση 80%
οργάνωση 90%
τρόπος ζωής 100%

Είμαστε εδώ για να βρούμε μαζί τις νέες ή/και προσαρμοσμένες τακτικές, συμπεριφορές και συνήθειες που εξυπηρετούν τον καθένα ξεχωριστά να πετύχει τον στόχο του.

Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη διατροφή… πράξη!