Βίκυ Πυρογιάννη

ΒΙΚΥ ΠΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Βιογραφικό
Βίκυ Πυρογιάννη
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος Νέα Σμύρνη

Η Βίκυ Πυρογιάννη είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, απ’όπου απεφοίτησε το έτος 2001 με επίδοση «Άριστα» και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στον τομέα της «Διατροφής και Άσκησης» από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Από το 2001 ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου, ενώ από το 2004 λειτουργεί το διαιτολογικό της γραφείο στη Νέα Σμύρνη. Το Μάρτιο του 2004 και για διάστημα δύο ετών ανέλαβε την ευθύνη του εξωτερικού ιατρείου παχυσαρκίας και σακχαρώδους διαβήτη της ενδοκρινολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Aπό το 2006 έχει αναλάβει ρόλο Επιστημονικού Συμβούλου στην εταιρία nutrimed, με κύρια αρμοδιότητα την επικοινωνία θεμάτων διατροφής και τροφίμων, και την επιστημονική υποστήριξη εταιριών τροφίμων και ποτών όσον αφορά στα προϊόντα τους και τα συστατικά τους.

Από το 2002 έως σήμερα έχει κληθεί ως ομιλήτρια σε περισσότερα από 20 επιστημονικά συνέδρια, έχει στο ενεργητικό της 8 δημοσιεύσεις σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 ομιλίες στα πλαίσια ενημερωτικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων προς το κοινό.

Είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, συμμετέχοντας στη διοργάνωση ευρωπαϊκών και τοπικών συνεδρίων και ημερίδων, ενώ στο παρελθόν έχει υπάρξει και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2003-2007).

Η ενασχόλησή της με τα μέσα μαζικής επικοινωνίας είναι μακρόχρονη, καθώς έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών (ενημερωτικές, ψυχαγωγικές, υγείας κτλ) τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια, ενώ παράλληλα έχει εβδομαδιαία συνεργασία με ραδιοφωνικούς σταθμούς, δίνοντας συνεντεύξεις σε θέματα διατροφής και υγείας (Real FM, 2009) (BHMA FM, 2013-2015).

Αρθογραφεί συχνά σε περιοδικά υγείας, ομορφιάς και ποικίλης ύλης, σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα και έχει δική της εβδομαδιαία στήλη στο thinkover.gr.