Μείωση και Διαχείριση Βάρους
Λίγο πριν πάρετε την απόφαση να αδυνατίσετε... 

Η δίαιτα είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αδυνάτισμα και την απώλεια βάρους, κυρίως με τη μορφή στέρησης και απαγόρευσης. Το αδυνάτισμα στις μέρες μας επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Άλλοι το θεωρούν έναν συνεχή και δυσβάσταχτο αγώνα μεταξύ «πειθαρχίας» και «αδυναμίας», άλλοι αγγαρεία, ενώ για κάποιους είναι ένα άπιαστο όνειρο. Ενώ, υπάρχουν και αυτοί που το θεωρούν «μόδα» ή μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Οι εναλλακτικοί τρόποι αδυνατίσματος αποδεικνύονται επιτυχείς μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Συνήθως συνοδεύονται με επαναπρόσληψη κιλών και επεισόδια υπερκατανάλωσης τροφής ή ακόμη και το αίσθημα της στέρησης και της ήττας.
Τι μπορούμε να σας προσφέρουμε

Όλες οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες συγκλίνουν πως η επιτυχημένη απώλεια βάρους είναι συνυφασμένη με τη διατήρησή του και μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν καταφέρουμε να εξελίξουμε τον τρόπο που τρώμε, δηλαδή το τρόπο που αντιλαμβανόμαστε, ερμηνεύουμε, αισθανόμαστε και τέλος συμπεριφερόμαστε απέναντι στο φαγητό. Βασικά συστατικά αυτής της διαδικασίας/ πορείας που χρησιμοποιούμε είναι:

α) η απόκτηση βασικών γνώσεων γύρω από τη λειτουργία του οργανισμού με σκοπό την εξοικείωση με το σώμα μας και τον τρόπο που αλληλεπιδρά με εμάς και το περιβάλλον μας,

β) η γνωριμία και εξοικείωση με τρόφιμα και τα θρεπτικά συστατικά τους αλλά και τον τρόπο που αυτά αλληλεπιδρούν με το σώμα μας

γ) η αναζήτηση και αναγνώριση των συμπεριφορών και συνηθειών που μας διευκολύνουν να αυξάνουμε ή να συντηρούμε το αυξημένο βάρος

δ) η δημιουργική ανακάλυψη, δοκιμή, εκμάθηση και υιοθέτηση καινούριων ή μη γνώριμων συνηθειών που έχουν να κάνουν τόσο με τη διατροφή και την άσκηση, όσο και με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το φαγητό.

Η διαδικασία αυτή απαιτεί ρεαλιστικούς – ευέλικτους στόχους, κίνητρα που ανατροφοδοτούν τη θέληση και τη δύναμη για εξέλιξη καθώς και τον προσωπικό χρόνο που θα αφιερώνατε σε οποιαδήποτε διατροφή με την διαφορά ότι στην περίπτωσή μας... αυτός ο χρόνος είναι δημιουργικός και λιγότερο αγχωτικός.

Μια τέτοια διαδικασία και παρέμβαση έχει σχεδιαστεί από ομάδα κατάλληλα καταρτισμένων επιστημόνων πτυχιούχων διαιτολόγων σε συνεργασία με γυμναστές και ψυχολόγους και εμπλουτίζεται διαρκώς από σύγχρονα δεδομένα της επιστήμης της διατροφής και όχι μόνο.