Ψητά λαχανικά ''σβησμένα΄΄ με κρασί

Ψητά λαχανικά ''σβησμένα΄΄ με κρασί

Ιδέα πως να καταναλώσετε τα λαχανικά. Τα ψητά λαχανικά μπορούν να συνοδεύσουν το κρέας ή το ψάρι ή να μπουν σε τορτίγια ή αραβική. Μπορούν να γίνουν ένα εύκολο βραδινό συνδυάζοντας με μία ομελέτα ή τυρί για πρωτεΐνη. Επίσης διατηρούνται στο ψυγείο, άρα αν δυσκολεύεστε να εντάξετε τα λαχανικά στην καθημερινότητά σας μπορείτε να κάνετε τα λαχανικά ψητά και να τα έχετε έτοιμα για κατανάλωση για τις επόμενες μέρες.

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κολοκύθια
  • 3 μελιτζάνες
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά (πράσινη ή οποιαδήποτε χρωματιστή)
  • 1 λεμόνι (θέλουμε και το ξύσμα και το χυμό)
  • Αλάτα + πιπέρι + ρίγανη
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι.
  • Ύστερα προσθέτουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε φετούλες, τα αφήνουμε να σωταριστούν ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ‘’κολλήσουν’’.
  • Έπειτα ρίχνουμε το κρασί, το λεμόνι και το ξύσμα του για περισσότερο άρωμα.

 

Πηγή εικόνας: unsplash.com