Φιλέτο ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά

Φιλέτο ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των περισσότερων ανθρώπων τις ημέρες αυτές είναι πώς θα προμηθευτούν το ψάρι και από πού. Πάντα πιστεύω και λέω ότι όλες οι επιλογές μας μπορούν να γίνουν  σωστά αρκεί να  είμαστε ενημερωμένοι ως καταναλωτές.

Ο τρόπος που μπορούμε να επιλέγουμε σωστά τα κατεψυγμένα αλιεύματα βρίσκεται εδώ και εδώ.

Σκοπός αυτού του post είναι να μάθουμε πώς να μαγειρεύουμε το φιλέτο κατεψυγμένο ψάρι με έναν νόστιμο τρόπο που να μπορεί να συνδυάζει νόστιμα πολλά ωφέλιμα συστατικά.

Τα υλικά λοιπόν για 2-3 άτομα (και τα πολλαπλασιάζεται ανάλογα με τα άτομα που έχετε να θρέψετε)
  • 4-6 μέτρια φιλέτα γλώσσα ή 2 μεγάλα
  • 1 μέτριο μπρόκολο σε φούντες κρατήστε όμως και το πιο χλωρό μέρος του βλαστού
  • 1 μέτριο κουνουπίδι σε φουντίτσες >>
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • 3-4 καρότα κομμένα σε κομμάτια (όχι απαραίτητα φέτες)
  • 10 μανιτάρια μέτρια κομμένα στα 4
  • 1-2 φύλλα δάφνης ή δενδρολίβανο 3-4 φυλλαράκια
  • Κάρυ ή μουστάρδα
  • Κρασί λευκό ή λεμόνι ή πορτοκάλι
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο

Η εκτέλεση

  1. Κόβεται όλα τα υλικά σε ένα μπολ σε παρόμοια κομμάτια.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200-250 βαθμούς Κελσίου.
  3. Αναμιγνύεται όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, ανάλογα με τις γεύσεις που σας αρέσουν:

– κάρυ – δενδρολίβανο – κρασί

– δάφνη – κάρυ – πορτοκάλι

– δενδρολίβανο – κρασί  λευκό

Εάν σας ενδιαφέρει για έντονη γεύση προσθέτετε κομματάκια ή σπασμένο σκόρδο, για ήπιες γεύσεις ολόκληρο σκόρδο.

  1. Τοποθετείτε το μείγμα σε 2 κομμάτια λαδόκολλα και από πάνω βάζετε τα φιλέτα γλώσσας και περιχύνεται με ελαιόλαδο. Κλείνετε τη λαδόκολλα σαν πουγκί και την τοποθετείτε σε ένα ταψί. Αφήνετε να ψηθεί για 20-30 λεπτά.

Εναλλακτικά:

Τοποθετείτε όλο το μείγμα στο ταψί, εναποθέτετε τα φιλέτα ψάρι και περιχύνετε με ελαιόλαδο. Σκεπάζετε το ταψί με λαδόκολλα και έπειτα πάνω στη λαδόκολλα, σφραγίζετε με αλουμινόχαρτο. Ελέγχετε εάν είναι έτοιμο στο 15λεπτο με 20λεπτο. Αντίστοιχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γάστρα.

 

Ψάχνοντας να βρω κι άλλες ιδέες … ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις: 

Ψάρι στην λαδόκολλα με καλοκαιρινά λαχανικά, μύρισε Μεσόγειος.  Μερακλής και στην εμφάνιση..

Γλώσσα Αχνιστή με μουστάρδα πάντα ενδιαφέρουσα και με πολλές λεπτομέρειες… madame ginger

Φιλέτα γλώσσας με πράσα στη λαδόκολλα με σεβασμό καθώς μας μαθαίνει πολλά…

Ψάρια στη λαδόκολλα και συγκεντρωμένες πολλές συνταγές εδώ… που για κάποιο λόγο πετυχαίνουν!

More info για τα κατεψυγμένα… εδώ

Καλή επιτυχία…

… και μην ξεχνάτε στέλνετε φωτογραφίες και το δικό σας λιθαράκι στη συνταγή για να προστεθεί εδώ!

Φωτεινή